Industry News

Správne používanie trekingových palíc

2021-09-26
Pred desiatimi rokmi ste takmer nikoho nevideli používať trekové palice. Teraz zistíte, že turisti, horolezci atď. Používajú trekové palice.

V stereotype každého by trekové palice používali iba starší turisti. Ale v skutočnosti,trekové palice, ako pomocné zariadenie pri horolezectve môže zlepšiť stabilitu pri chôdzi.

Používanie trekových palíc pri chôdzi môže znížiť silu pôsobiacu na svaly a kĺby, ako sú nohy a kolená, a spôsobiť, že sa nohy budú cítiť pohodlnejšie. Správne používanie trekingových palíc môže cestu uľahčiť a spríjemniť.

Použitie dvochtrekové palicezároveň môže poskytnúť lepšiu rovnováhu.

Ale to sú len dva prúty. Skutočne poznáte ich správne použitie?

Vo všeobecnosti trojdielne trekingové palice je možné nastaviť dve časti od špičky palice.

Pri úpravetrekové palice, nemali by ste prekročiť maximálnu dĺžku nastavenia uvedenú na trekových paliciach. Pri nákupe trekových palíc môžete najskôr upraviť dĺžku, aby ste zistili, či si môžete kúpiť trekingové palice vhodnej dĺžky.

Stojíte v rovine a máte v ruke trekingovú palicu, upravte dĺžku trekingovej palice tak, aby vaše ruky prirodzene viseli a pomocou lakťa ako oporného bodu zdvihnite predlaktie nadlaktím na 90 °. Potom upravte hrot trekingovej palice nadol, aby sa dotýkal zeme; alebo umiestnite hlavu trekingovej palice na 5-8 cm pod pazuchu a potom upravte hrot trekingovej palice smerom nadol, kým sa nedotkne zeme. Utiahnite všetky póly trekových palíc. Druhý neupravený trekový prút je možné nastaviť na rovnakú dĺžku v porovnaní s trekingovým palicom so zablokovanou dĺžkou.

Najsilnejší stav trojdielnej nastaviteľnej trekingovej palice je vtedy, keď majú trojdielne palice rovnakú dĺžku, takže jeden z pólov nevyťahujte iba bez použitia druhého.

Najlepším spôsobom použitia je upraviť ďalšie dva výsuvné palice na rovnakú dĺžku, čo môže zaistiť pevnosť podpery trekingových palíc a predĺžiť životnosť trekingových palíc.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept